Hortiverde_Radboud tuin

Ontwerpburo Horti Verde

inrichtingsplannen

voor een groene natuurrijke leefomgevinglogo_hortiverde

Ontwerpburo Horti Verde

voor een groene natuurrijke leefomgeving

Hortiverde_tekentafel_ontwerp

Uniek ontwerp

Speciaal voor jou op maat gemaakt. Samenhangend, harmonieus en in balans.

Hortiverde_astrantia

Beplantingsspecialist

De juiste plant op de juiste plek.

Hortiverde_wijze uil

30+ jaar kennis en ervaring
Maak gebruik van mijn vakkennis en jarenlange ervaring.

hortiverde_IJhorst krent

Groen, Geluk & Gezondheid

De drie G's...Groen, Geluk & Gezondheid

Een groene buitenruimte, die goed is ontworpen en beheerd, draagt bij aan geluk & gezondheid van alles wat leeft op de wereld.

Met het maken van natuurrijke ontwerpen en beplantingsplannen voor tuinen en openbare ruimte in Nederland wil ik daar graag aan bijdragen.

Kernwaarden

  • Iedere plek heeft zijn eigen schoonheid, zijn eigen mogelijkheden. Bij het maken van het ontwerp en het beplantingsplan houd ik rekening met de eigenschappen en speciale kenmerken van de tuin. De grondsoort, bezonning, vochthuishouding en de ligging in de omgeving. En bijvoorbeeld het mooie uitzicht, ligging in het landschap en de verbinding met het huis. In de tuin benadrukken we de mooie zichtlijnen en zoeken een oplossing voor eventuele probleemplekken in de tuin.  
Dorien Hulscher_ Mees

  • Esthetiek. De inrichting van een tuin of park is heel sfeerbepalend. Ik vind het belangrijk dat deze passen bij de opdrachtgever en de gebruikers.  Daarom is het belangrijk om samen te bespreken wat je wensen zijn voor de sfeer, uitstraling en het gebruik. De mooiste en beste plannen ontstaan in samenspraak en verbinding. De vormgeving kan met rechte lijnen en met een organische vormgeving. Kenmerkend voor mij zijn harmonie, balans tussen rustige vlakken en weelderige beplanting en samenhang met het huis en de omgeving. 
hortiverde_tuin Dreumel 2022

  • Natuurinclusief. De mens is niet alleen op de wereld. Daarom hou ik bij het maken van ontwerpen en beplantingsplannen er rekening mee dat de inrichting waardevol is voor jou en alles wat leeft in de tuin. Iedere tuin draagt  bij aan biodiversiteit en een mooie gezonde leefomgeving.
hortiverde_salamander

  • Duurzaamheid. Met hergebruik en duurzaam geproduceerde materialen, verantwoord gekweekte planten, infiltratie en afkoppeling van regenwater.  
hortiverde-grindpad

Manier van werken

Wat kan je verwachten wanneer je met mij gaat samenwerken?  

Ieder ontwerp en beplantingsplan wordt in een paar stappen gemaakt. We bedenken eerst de grote lijnen en deze werken we vervolgens steeds gedetailleerder uit. Door steeds tussentijds te overleggen heb je invloed op het ontwerp en kies jij welke richting het opgaat. Zo ontstaat een concreet plan wat voldoet aan jouw wensen. Een ontwerp en beplantingsplan waarmee je jouw plannen kunt gaan uitvoeren. Want daar gaat het tenslotte om!


  • Het ontwerp ontstaat door met elkaar in gesprek te gaan, jouw verhaal, ideeën en wensen zijn belangrijk. Luisteren en kijken, onderzoeken en ontdekken wat nodig is komt eerst, daarna gaan de ideeën stromen voor een mooie ontwerp.
  • Ieder ontwerp is maatwerk, een persoonlijk uniek ontwerp omdat iedere plek, ieder mens en budget anders is.
  • Een fijne woonomgeving, in de openbare ruimte en je eigen tuin.
  • Een groene uitstraling met veel planten en weinig steen.
  • Biodiversiteit in tuin en park.


Ik ben niet voor niets lid van de vereniging de Wilde Weelde. Een duurzame inrichting, met veel beplanting en dierenleven, vind ik belangrijk.

hortiverde_Frederike

Wie

Horti Verde is het tuin- en landschapsontwerpburo van Frederike van Mierlo-Fransz. 

Al weer 30 jaar werk ik in dit vak, eerst in dienst bij anderen en sinds 2015 als zelfstandig tuin- en landschapsontwerper.

Op een plezierige manier samenwerken en bijdragen aan een mooiere wereld is mijn drijfveer. Ik vind het heerlijk om ideeën en plannen uit te werken die er voor zorgen dat tuinen en parken prettige en mooie plekken worden. Voor mens en natuur.

Het ontwerpburo is gevestigd in Dreumel, een dorp midden in Nederland, in de Gemeente West Maas en Waal. 

Het werkgebied is Nederland, met af en toe een uitstapje net over de grens. De meeste projecten komen uit Gelderland, Overijssel, Utrecht en Zuidholland.

In het portfolio vind je een overzicht van projecten en werkzaamheden.


Volg het ontwerpburo op Instagram voor mooie foto's en video's met tuininspiratie.

Iets meer over mijn achtergrond

In 2015 ben ik gestart als zelfstandig ontwerper met het ontwerpburo Horti Verde. Sindsdien werk ik aan eigen projecten en op projectbasis voor andere bedrijven.

Sinds mijn opleiding Tuin- en Landschapsinrichting aan de IAHL in Boskoop, heb ik ruim 30 jaar aan allerlei projecten in het groen gewerkt. Voor gemeentes en voor grote landelijk werkende ontwerpbureau’s. In de eerste jaren heb ik mij vooral gericht op de technische uitwerking van projecten. Daarna is dat verschoven naar het maken van ontwerpen en beplantingsplannen.

In de afgelopen jaren heb ik aan veel projecten gewerkt. Voor particulieren, zorginstellingen, gemeentes, bedrijven, woningbouwverenigingen en projectontwikkelaars. Een aantal van deze projecten zijn opgenomen in mijn portfolio, zodat je een indruk kunt krijgen van het werk dat ik tot nu toe gedaan heb.

Voor specifieke kennis werk ik samen met specialisten in mijn kennissenkring. Bijvoorbeeld: de technische uitwerking van daktuinen, de uitwerking van bouwkundige elementen, historische parken en tuinen, boomziektes en snoeiwerk.

Zelf woon ik met mijn gezin aan de rand van het dorp Dreumel. Onze tuin bestond uit een betegeld erf en een lange smalle rode-bessenkwekerij. Dat voldeed zeker niet aan onze wensen. Maar we hadden ideeën genoeg en kregen nu de ruimte om een heerlijke landelijke tuin voor onszelf te maken.

Zoals je op de onderstaande foto's kan zien, is in de afgelopen jaren onze tuin uitgegroeid tot een volwassen tuin met mooie borders, ruim gazon en veel eetbare beplanting zoals onze eigen boomgaard. Een fijne plek om iedere dag door heen te dwalen en van te genieten. In zo’n grote tuin is altijd genoeg te doen. Soms is wat we bedacht hebben veel werk. Maar we genieten vooral van de ruimte en het groen om ons heen!

Ik wens het iedereen toe om op een plek te wonen die bij je past. En net als wij, kan ook jij een bestaande situatie veranderen in iets moois. Daar help ik je graag mee.

Frederike van Mierlo-Fransz


Ik ben lid van de vakverenigingen De Wilde Weelde en de NVTL (Nederlandse Vereniging voor tuin- en landschapsarchitecten).