horti verde_tuin stadsvilla

Tuinontwerp

hortiverde_parkvilla_Eindhoven
Hoe ziet jouw tuin eruit?

Dromen van een heerlijke tuin, daar begint het mee... 

Van de geur van gemaaid gras, vogels spotten vanuit je woonkamer, kruiden en bloemen plukken of appeltaart van appels uit de tuin. 


Dromen omzetten in werkelijkheid is de volgende stap. Ga je meteen buiten beginnen, of maak je eerst een plan, een ontwerptekening?

Misschien weet jij pas of iets voor jou klopt of niet, wanneer je het in de werkelijkheid ziet. Maar vaak wordt het óók duidelijk wanneer je de ideeën uitgewerkt ziet op een tekening. 


Het is leuk om over de inrichting na te denken aan de hand van een schets voor je tuin. Met de tekening in de hand loop je door de tuin en ga je steeds beter voor je zien hoe het kan gaan worden. 

De eerste schets passen we in stappen aan tot een definitief ontwerp en worden ook bijpassende materialen en beplanting gekozen. 

Daarna zijn de tekeningen de basis voor de uitvoering en het onderhoud van je tuin.

Eerst schetsen & nadenken en dan pas doen kan je later veel frustratie schelen. Een tekening aanpassen is héél wat eenvoudiger én goedkoper dan je net nieuwe beplanting of bestrating weghalen en vervangen door iets anders.


Een ontwerp is dus een hulpmiddel om je wensen voor de tuin te realiseren. We gaan de ideeën uitwerken en verschillende mogelijkheden op papier uitproberen. Zo onderzoeken we wat voor jou de ideale inrichting is.

Dat kan er voor iedereen verschillend uitzien. Bijvoorbeeld een fijne plek om te wonen, te werken en te ontspannen. Het is zo heerlijk wanneer dat in een tuin allemaal op zijn plek valt.

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom jouw tuin nu niet is zoals je die graag ziet. En een tuin inrichten is meestal niet iets wat je dagelijks doet. Het is daarom helemaal niet gek om daar eens een ander naar te laten kijken en met je mee te laten denken.
Samen met jou kijk ik graag met een open blik naar de mogelijkheden die jouw tuin biedt. Voor een kleine of juist een hele grote verandering. Maak een afspraak, dan kijk ik met je mee.

De redenen waarom mensen bij mij komen voor een tuinontwerp zijn zeer divers. Maar vaak gaat het om één van de onderstaande redenen:

  • Je hebt allerlei ideeën en wensen, maar je weet niet goed hoe je dat in jouw tuin voor elkaar krijgt.
  • Je bent verhuisd en de tuin van de vorige bewoners is niet jouw smaak.
  • Je bent een nieuw huis aan het bouwen en daar wil je graag een bijpassende tuin bij.
  • Je bent aan het verbouwen, nu je tuin nog.
  • Er zijn dingen veranderd in je leven of in je huis waardoor de tuin niet meer past.
  • De beplanting is uit verhouding gegroeid en daardoor klopt het niet meer.


Als ervaren ontwerper zie ik oplossingen en mogelijkheden voor wensen en problemen waar je zelf nu geen oplossing voor ziet. Twijfel je of het laten maken van een ontwerp iets voor jou is? Maak dan gebruik van het vragenformulier. Dan mail of bel ik je terug, en  overleggen we samen wat een goed plan voor jou is.

Wil je graag meer weten? Download dan de tuinontwerp brochure.

In de brochure vind je meer informatie over:

- de werkwijze

- de tarieven

- vaak gestelde vragen

hortiverde_brochure tuinontwerp
Download nu

Deze vraag wordt mij regelmatig gesteld. Wat is kenmerkend voor jouw tuinen?


Horti Verde betekent ‘groene tuinen’. Die naam is bewust gekozen, want ik hou van tuinen waar veel planten in staan. Een ontwerp van mij heeft eenvoudige lijnen, mooie gevarieerde beplanting, tijdloze materialen en een natuurlijke sfeer. Met een fijn terras, zichtlijnen en doorkijkjes, bloemen en eetbare planten. Het zijn ‘leef’-tuinen die ruimte bieden aan de natuur, in harmonie met de woning en het landschap eromheen.

De materialen en beplanting worden zo gekozen dat ook vogels, vlinders en bijvoorbeeld egels graag komen. Omdat ze daar een schuilplek, nestgelegenheid en wat te eten vinden. Wil jij daar nu al mee aan de slag, kijk dan eens bij mijn blog over natuur in de tuin.


Voor mij is iedere tuin anders. 

Ieder persoon is anders en ook tuinen verschillen. Daarom wil ik graag kennis maken met jou en met je tuin. Vertel me jouw verhaal, jouw plannen en ideeën voor de tuin. Dan bepalen we daarna samen wat je door mij laat maken.  

Ik wil je graag ontmoeten, de tuin met de omgeving zien en luisteren.

Wat wil je? Wil je een geheel nieuwe inrichting, of ga je een gedeelte aanpakken? Wordt het een natuurrijke tuin, wil je oogsten en eten uit de tuin? Een sfeervolle romantische, landelijke tuin? Of juist een tuin met een strakke, stoere uitstraling.

Het maken van een ontwerp gaat ook over keuzes maken. Wat wil je wel, wat wil je niet. En hoe kan je verschillende wensen met elkaar combineren. Ik help je met het helder krijgen van wat je wil. En geef aan hoe je dat in jouw tuin kan vormgeven.

We beginnen met samen te brainstormen, zodat ik mij kan inleven in wat jij graag wilt met de tuin. Vandaaruit bedenken we samen jouw droomtuin. Eenvoudig en kloppend, met mooie beplanting die je ieder seizoen laat genieten van de tuin.

Voordat we met het ontwerpen gaan beginnen, is het van belang om goed in kaart te brengen wat je graag wilt veranderen of wat je voor ogen hebt met de buitenruimte. Wanneer je het wilt uitvoeren en voor welk budget. Tijdens een oriënterend gesprek inventariseren we samen wat de wensen zijn en wat voor jou belangrijk of minder belangrijk is.

De locatie en de omgeving zijn ook van invloed. Bij grote tuinen kom ik graag van te voren ter plaatse kijken. Kleine tuinen of kleine aanpassingen kunnen ook online besproken worden aan de hand van foto’s.

Al luisterend, pratend en schetsend komen we in het eerste kennismakingsgesprek tot een plan hoe we de wensen en ideeën een plek kunnen geven in jouw tuin. Dit werken we in een aantal vervolgstappen uit tot een definitief ontwerp met een beplantingsplan. Meer informatie vind je in de tuinontwerp brochure.

Een tuinontwerp is een tussenstap tussen idee en werkelijkheid. Een vertaling en uitwerking van wensen en ideeën. Het bestaat uit een tekening met een plattegrond van de tuin. En een omschrijving van materialen en beplanting. Het biedt houvast voor de uitvoering; zeker wanneer het in verschillende fasen wordt uitgevoerd.

Een tuin is voortdurend in verandering en met een goed ontwerp heb je een basis waarop je kunt terugvallen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het onderhoud en eventuele aanvulling of verandering van de beplanting en voor het inpassen van toekomstige nieuwe wensen.

Het maken van een persoonlijk tuinontwerp is maatwerk. Daarom maak ik een per tuin een offerte voor de plankosten. Voor dat wat jij graag wil laten ontwerpen.

In de tuinontwerp brochure zijn wel pakket tarieven opgenomen voor tuinen tot 500 m2.

De tarieven voor het laten maken van een tuinontwerp variëren van € 470,00 tot € 2.125,00 voor tuinen tot 500 m2 grootte. De prijs is afhankelijk van hoe gedetailleerd het plan wordt uitgewerkt en of het in- of exclusief een beplantingsplan is.

Voor grote tuinen is de prijs op aanvraag. In overleg bepalen we wat nodig is en vervolgens maak ik een inschatting van de plankosten. 


hortiverde_roodborstje
Natuurlijk bestel je een persoonlijk ontwerp niet via internet. Dat kan ik mij heel goed voorstellen. Je wilt eerst weten of het klikt, of ik jouw ideeën begrijp en wat het kost om een ontwerp te laten maken. 

In de tuinontwerp brochure vind je meer informatie over mijn werkwijze en tarieven. 

Je kan mij een mail sturen om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Dan mail ik je terug om een datum en tijd af te spreken voor een gesprek via de telefoon/zoom of bij jou in de tuin. 


Hortiverde_logo_transparant