hortiverde-cydonia oblonga


Tuinontwerp

natuurrijk & sfeervol

hortiverde- tuinontwerp

natuurrijk ontwerp

hortiverde_schetsen

30+ jaar ervaring

hortiverde_blaadje

iedere tuin uniek

hortiverde_tuin Dreumel 2022

Een fijne sfeervolle tuin

Droom je van een heerlijke tuin. Maar weet je niet waar je moet beginnen. Heb je allerlei wensen en tuinvragen waar je zelf geen oplossing voor weet. 

Zoek je iemand die met je meedenkt en oplossingen en mogelijkheden ziet? 

In gesprek schetsen we een mooie inrichting voor je tuin, en zoeken we een oplossing voor mogelijke problemen.  

Vertel me over jouw tuin en wat je graag wilt veranderen. Dan maken we samen een mooi tuinplan waarmee je jouw droomtuin kunt gaan maken.

  • sfeervol
  • uniek, op maat voor jou
  • klimaatadaptief
  • planten voor biodiversiteit
  • een samenhangend plan
  • tuinplan als basis voor de toekomst


Een fijne tuin is heel waardevol.  Die wil je inrichten zodat het helemaal bij je past. Neem de tijd om een doordacht plan te maken. Samen zoeken we de verschillende mogelijkheden uit. Met als resultaat een tuinplan voor een tuin waar je blij van wordt.

hortiverde_parkvilla_Eindhoven

Meer informatie

Natuurlijk bestel je een persoonlijk ontwerp niet via internet. Dat kan ik mij heel goed voorstellen. Misschien twijfel je ergens over, of heb je vragen?

Hieronder vind je antwoorden op vragen die vaak gesteld worden. Staat jouw vraag er niet bij? Schroom dan niet om contact op te nemen. 


Tuinontwerp vragen

Wat is kenmerkend voor tuinen van Ontwerpburo Horti Verde?

Horti Verde betekent ‘groene tuinen’. Die naam is bewust gekozen, want ik hou van tuinen waar veel planten in staan. Daarnaast staat groen ook voor duurzaamheid en biodiversiteit.

Ontwerpen kenmerken zich door:
• eenvoudige lijnen
• mooie gevarieerde beplanting
• tijdloze materialen en een natuurlijke sfeer
• eenheid tussen huis-tuin en landschap

Het zijn ‘leef’-tuinen die ruimte bieden aan de natuur, in harmonie met het huis en het landschap eromheen. Met een fijn terras, zichtlijnen en doorkijkjes, bloemen en eetbare planten.

Voor mij is iedere tuin anders.
Ieder persoon is anders en ook tuinen verschillen. Daarom wil ik graag kennis maken met jou en met je tuin. Vertel me jouw verhaal, jouw plannen en ideeën voor de tuin.
Als ontwerper ontwerp ik vanuit verbinding en dialoog. Eerst luisteren, zien, onderzoeken, samen bespreken en voelen wat belangrijk is. Vandaaruit ontstaat een beeld, een ontwerp. Natuurlijk zal mijn idee van een mooie tuin meespelen. Maar jouw input en feedback zorgen ervoor dat het plan past bij jouw wensen en ideeën voor de tuin.

Het maken van een ontwerp gaat ook over keuzes maken. Wat wil je wel, wat wil je niet. En hoe kan je verschillende wensen met elkaar combineren. In het gesprek en aan de hand van de tekeningen wordt helder wat je wil, hoe we jouw tuin gaan vormgeven.

We beginnen met samen te brainstormen, zodat ik mij kan inleven in wat jij graag wilt met de tuin. Vandaaruit bedenken we samen jouw droomtuin. Eenvoudig en kloppend, met mooie beplanting die je ieder seizoen laat genieten van de tuin.

Het ontwerpproces

Een tuinontwerp ontstaat in stappen. Het begint met een globaal plan en met iedere stap wordt het gedetailleerder. Je bepaald zelf hoe gedetailleerd je het ontwerp wil uitwerken. De een heeft genoeg aan een globaal vlekkenplan, dan gaat het meer om het ordenen, keuzes maken en logica in het plan. De ander heeft juist graag een precieze tekening met een uitgewerkt ontwerp.

• Oriënterend gesprek: Voordat we met het ontwerpen gaan beginnen, is het van belang om goed in kaart te brengen wat je graag wilt veranderen of wat je voor ogen hebt met de buitenruimte. Wanneer je het wilt uitvoeren en voor welk budget. Tijdens een oriënterend gesprek inventariseren we samen wat de wensen zijn en wat voor jou belangrijk of minder belangrijk is.
• Tuinbezoek: De locatie en de omgeving zijn ook van invloed. Bij grote tuinen kom ik graag van te voren ter plaatse kijken. Kleine tuinen of kleine aanpassingen kunnen ook online besproken worden aan de hand van foto’s.
• Voorlopig ontwerp: Al luisterend, pratend en schetsend komen we in het eerste kennismakingsgesprek tot een plan hoe we de wensen en ideeën een plek kunnen geven in jouw tuin. Dit werken we uit in een voorlopig ontwerp met een voorstel voor materialen en beplanting.
• Definitief ontwerp: Nadat het voorlopig ontwerp is besproken komen er vaak nieuwe of aanvullende ideeën. Dit nemen we mee in de uitwerking van het definitieve ontwerp, het voorstel voor de beplanting en de materialen.
• Beplantingsplan: Het ontwerp wordt aangevuld met een uitgewerkt beplantingplan met een beplantingstekening en een plantenlijst.
• Technische uitwerking: Zo nodig, dan kan het ontwerp aangevuld worden met een matenplan, hoogtepeilen en detailtekeningen.

Waarom een tuinontwerp?

Een tuinontwerp is een tussenstap tussen idee en werkelijkheid. Een vertaling en uitwerking van wensen en ideeën. Het bestaat uit een tekening met een plattegrond van de tuin. En een omschrijving van materialen en beplanting. Het biedt houvast voor de uitvoering; zeker wanneer het in verschillende fasen wordt uitgevoerd.

Een tuin is voortdurend in verandering en met een goed ontwerp heb je een basis waarop je kunt terugvallen.
Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het onderhoud en eventuele aanvulling of verandering van de beplanting en voor het inpassen van toekomstige nieuwe wensen.

Is het iets voor mij?

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom jouw tuin nu niet is zoals je die graag ziet. En een tuin inrichten is meestal niet iets wat je dagelijks doet. Het is daarom helemaal niet gek om daar eens een ander naar te laten kijken en met je mee te laten denken.
Samen met jou kijk ik graag met een open blik naar de mogelijkheden die jouw tuin biedt. Voor een kleine of juist een hele grote verandering. Maak een afspraak, dan kijk ik met je mee.

De redenen waarom mensen bij mij komen voor een tuinontwerp zijn zeer divers. Maar vaak gaat het om één van de onderstaande redenen:

- Je hebt allerlei ideeën en wensen, maar je weet niet goed hoe je dat in jouw tuin voor elkaar krijgt.
- Je wil graag een tuin die past bij de wensen van alle huisgenoten, je zoekt een manier om verschillende ideeën te combineren.
- Je bent verhuisd en de tuin van de vorige bewoners is niet jouw smaak.
- Je bent een nieuw huis aan het bouwen en daar wil je graag een bijpassende tuin bij.
- Je bent aan het verbouwen, nu je tuin nog.
- Er zijn dingen veranderd in je leven of in je huis waardoor de tuin niet meer past.
- De beplanting is uit verhouding gegroeid en daardoor klopt het niet meer.

Kostenbesparing

Eerst schetsen & nadenken en dan pas doen kan je later veel frustratie en kosten schelen.

Met de tekening in de hand loop je door de tuin en ga je steeds beter voor je zien hoe het kan gaan worden. Wat je wel en wat je niet wilt. Het maken van een ontwerp geeft je de kans om het eerst op papier uit te proberen, voordat je buiten je tuin veranderd.

Een tekening aanpassen is héél wat prettiger dan je net nieuwe beplanting of bestrating weghalen en vervangen door iets anders.

Tarieven

Het maken van een persoonlijk tuinontwerp is maatwerk. Daarom wordt per tuin een offerte gemaakt voor de plankosten. In overleg bepalen we wat nodig is en vervolgens maak ik een inschatting van de plankosten.

Om toch vast een inschatting te geven:
Voor tuinen tot 500 m2 variëren de kosten van € 365,00 tot € 2.180,00. De prijs is afhankelijk van hoe gedetailleerd het plan wordt uitgewerkt en of het in- of exclusief een beplantingsplan is.

Video Aspect Ratio: 4:1

hortiverde_mus transparant

meer weten of een afspraak maken?