hortiverde_schetsen

Schetsservice

een tuinschets voor een mooie tuin

hortiverde_schetsen

Schetsservice

Hoe ziet jouw ideale tuin eruit?
hortiverde_schetsen

Schetsservice

Wel een tuinplan voor je tuin, maar geen compleet uitgewerkt ontwerp? Maak dan gebruik van de schetsservice. Hierbij kom ik bij je thuis om een tuinplan te tekenen.

Ideaal voor wanneer je graag eerst met een ervaren tuinontwerper wil overleggen over de plannen voor je tuin. We bespreken jouw ideeën en kijken hoe dat op een mooie manier in de tuin past. 

We schetsen bij jou thuis de ideeën op papier. Na afloop verwerk ik de aantekeningen en de schetsen in een tuinschets met een overzicht van dat wat we besproken hebben over de beplanting en de inrichting van de tuin. Deze ontvang je per mail.

Met het tuinplan kan je vervolgens zelf aan de slag, of je gebruikt de schets voor het overleg met een hovenier.

hortiverde_parkvilla_Eindhoven

Werkwijze

Van te voren ontvang je een vragenlijst met vragen over de de tuin en je tuinwensen. Daarmee kan je het gesprek voorbereiden zodat je optimaal gebruik kunt maken van de tijd.

In 1,5 uur tijd kijken we waar je tegenaan loopt en hoe je dat op zou kunnen lossen. Je kan al je tuinvragen stellen en ik deel mijn inzichten en ideeën met jou.

Zelf zal ik de kadastrale ondergrond opvragen. Daar leggen we schetspapier overheen zodat we de ideeën ook in een tuinschets kunnen verwerken.

We bespreken verschillende opties voor de inrichting. En kijken samen welke keuze het beste past in jouw tuin. 

Na afloop verwerk ik de aantekeningen en de schetsen in een tuinschets met een overzicht van dat wat we besproken hebben over de beplanting en de inrichting van de tuin. Deze ontvang je als per mail.

HORTIVERDE-SCHETSSERVICE

Vragen over de schetsservice

Wat ontvang ik met een schetservice

Tijdens het gesprek kan je alle tuinvragen stellen. We kijken hoe je jouw plannen een plek kunt geven in de tuin en hoe je eventuele problemen kunt oplossen.
Je ontvangt een plattegrond op schaal voor je tuin. Met de indeling van je tuin en een voorstel voor de materialen en het soort beplanting.

Hoe kan ik optimaal gebruik maken van het gesprek?

Het is natuurlijk fijn wanneer je van te voren zelf een goed beeld hebt over wat je wilt vagen. Waar je tegen aan loopt en wat de wensen zijn van jou en je huisgenoten.
Als voorbereiding krijg je een checklist waarmee je dat helder kunt krijgen.
Heb je foto's en sfeerbeelden van internet, uit boeken of tijdschriften, of bijvoorbeeld een bord op pinterest? Laat dat dan ook zeker zien.

Wordt de tuin opgemeten?

We kunnen tijdens het gesprek wel samen een paar maten opmeten. Maar liever gebruik ik de tijd om samen na te denken over de inrichting van de tuin.
Je kan van te voren zelf de belangrijkste maten opmeten en als schets op papier zetten. Uitleg over hoe je dat doet zit bij de checklist.
Samen met de tekening van het Kadaster met de erfgrenzen is dat voldoende voor het maken van een tuinschets.

Wat kost de schetsservice?

Een prijs voor de schetsservice met een tuinplan is €225,00 inclusief BTW voor tuinen in een straal van 25 km rond Dreumel.
Woon je verder weg? Dan komen er km kosten bij.

Kan het ook online?

Ja natuurlijk!
Woon je wat verder weg, of vind je het prettiger om online over tuin te overleggen?
Van te voren ontvang ik dan wel graag foto's van je tuin en het uitzicht vanuit je huis.
Tijdens het gesprek kan je meekijken met het digitaal schetsen. Via zoom kunnen we ook op die manier tuin tuinplannen bespreken en een mooi plan maken voor je tuin.

Hortiverde_logo_transparant

Afspraak maken